Kiire tagasivaade novembrisse

Võtsin eelmisel kuul välja hõigatud netoväärtuse kasvatuseesmärki kohe nii tõsiselt, et oleks äärepealt kohe kogu kuu reisimise ning lennupiletite ostuga miinusesse löönud. 🙂

Nimelt käisin tiiru Maltal soojas ning samal ajal sattusid ette päris soodsad piletid kevadeks Nepali. Õnneks või kahjuks jäime piletiostu osas siiski mökutama, mistõttu väärtuse tulp nähtavalt püstitatud eesmärgile lähemale ronis. Oma osa võttis siiski Malta majutus ja muud kulud, aga niimoodi vabandusi otsides leiaks iga kuu midagi. Detsembris tulevad muidugi jõulud ja jaanuaris on plaanis palverännak IKEAsse, kus patukoormat küll kergemaks ei saa, aga rahakotti see-eest kindlasti.

Vahelepõikena meenus veider teema ühes investeerimisgrupist, kus uuriti, kuidas keegi aasta jooksul jõuludeks raha kogub. Õnneks on meie peres jõulud alati tegevustes ning inimestes seisnenud ja rahakotti see ka planeerimata auku ei löö. Samuti on olulisemad kingid jooksvalt ette ära soetatud – koerale näiteks. 😀

Kuu jooksul toimus kasv peamiselt kogumise arvel, samuti kasvas päris ilusti kasvukonto QQQ fond ning ühes kütusehinnaga ajas jalad kõhu alt välja ka Statoili aktsia. Lisaks oli kuu lõpus tabelit täites rõõm vaadata, et õppelaenu jäägi tuhandete number muutus ühe võrra väiksemaks, samas kui pensionifondi oma end ühe võrra ülespoole küünitas. Väiksed võidud!

Hõiva

2 thoughts on “Kiire tagasivaade novembrisse

 1. Tervitus!
  Mis fondidesse kasvukontol investeerinud oled?
  Ise pusin ka esialgu kasvukontoga ja EUR kauplevate fondidega aga olen alles paar kuud investeerinud ja summad väiksed.
  Lugesin just reisimise säästunippide posti ka läbi, pagan kadedaks teeb ikka. Unistan ka sellisest elukorraldusest aga miskipärast jääb julgusest puudu või olen lihtsalt paras koi, et pole veel kuskil käinud. Tahaks kuskile päikse alla ja varbad vette pista koos elukaaslasega, kuid praegu pakettreise vaadates ei raatsi seda ca 1000 eur kulutada.
  Muidu päikest ja ootaks kunagi posti, kuidas investeeringud jaotatud on.

  1. Kasvukontot suunasin esiteks ainult SP500sse, aga suvel võtsin juurde ka QQQ, XCHA ning GMF. Lõviosa on siiani SP500, mis on madalama riskiga. Hiina ning Aasia arenevate turgude fondid loetakse riskantsemaks investeeringuks, aga mul on need hetkel ennast küll igati õigustanud. (Muidugi lisan otsa vana hea diskleimeri, et minu finantsotsused ei ole mõeldud investeerimissoovitusena ja tehke ikka oma vead ise ära. :))
   Mis reisimist puudutab, siis paketireisid tasuks küll vahele jätta. Nt see kuu tehtud Malta reisil olid kulud inimese kohta: otselend 86 + väga keskse asukohaga majutus 165/7ööd. Kohapeal maksid erinevad ühistranspordipiletid ca 30 eurot/in, takso lennujaamast hotelli ning tagasi (mugavusvalik) 20€/in, söömine jmt ca 20€/päev/in (tagasi just ei hoidnud). Ja kindlasti oleks veel kõvasti soodsamalt saanud. Sarnase kavaga paketid maksavad hetkel julgelt kaks korda rohkem, aga hotell asub pärapõrgus, kõik imelised ekskursioonid tuleb veel lisaks maksta, rääkimata igapäevastest (sh söögi)kuludest.

Ütle sõna sekka