Ühe inimese rämps on teise varandus

Dividendipiraat tegeles hiljuti hoogtöökorras oma kodu tühjaksmüümisega ja seikles diivanimüügiga jutti poolteist kuud. Ta andis kasutatud kraami müüjatele ka hulga soovitusi, mida oma asjade mahaärimisel tähele panna. Esiteks tasub hinnata, kas sa ise ostaks sellises seisukorras kraami, sest paljud müüja hindavad oma kaupa üle.

Meie hiljutine kogemus oma diivanist vabanemisel näitas, et vahepeal on müüja kallutatus oma kasutatud asjade suhtes ka vastupidine. Nimelt oli meie senine diivan eelmiste korteriomanike pärandus, mille asemele me juba pikka aega sobivamat komplekti jahtisime. Möödunud nädalal see kauaoodatud sündmus lõpuks aset leidis ja rõõmuga käsikäes saabus kohe mure, kuhu ning kuidas me oma praeguse nurgadiivanikolaka nüüd viime.

Meie silmis oli see mõttetult suur ja veidra kujuga ning ainus (vähe rakendust leidnud) pluss oli see, et see käis päris mugavaks voodiks lahti. Ilmselt objektiivselt see otseselt kole polnudki, aga aja jooksul hakkas selle välimus mind nii rõhuma, et ristisin selle resoluutselt maailma-koledaimaks-diivaniks ning hakkasin seda nähes juba iga kord masenduse äärele sattuma.

Pildiotsingu big bang theory gif tulemus

Mööblipoe müüja tungival soovitusel panime selle siiski paari Facebooki gruppi ning Soovi 100 euroga müüki, sest väidetavalt pidi nurgadiivanvoodite järgi olema meeletu nõudlus. Järgnenud huvilistelaviini järgi oli meil käes vähemalt stiilipuhas biidermeieri diivan, sest kindlaid ostuhuvilisi kogunes paari tunniga kahekohaline arv ning kirju saabus broneerimismärkele vaatamata veel päevade viisi. Sealjuures ei tahtetud ostu enne äraviimist isegi vaatama tulla ja kokkulepitud päeval viidi meil tunni aja jooksul üks diivan ära ning toodi teine asemele.

Kokkuvõttes tasub enne jäätmejaama sõiduks käru rentimist asjad kasvõi prooviks internetti müüki visata küll. Lõpuks võid kulu asemel üllatuslikult hoopis kenakese kasumi teenida ja alati ei kaasne sellega ka erilist tüli. Säästa aega, loodust ning leia oma asjadele omanikud, kes neid tõeliselt hinnata oskavad. 😀 

2 thoughts on “Ühe inimese rämps on teise varandus

  1. Oh, hea töö! Maakerakene ka tänab selle eest, vähem kraami vaja ümber käidelda.

    Mul õnnestus ka ükskord panna müüki mingid mulle eelmise korteriüürniku poolt jäetud toolid, mis olid igavesti räbaldunud välimusega ja tundusid mulle maailma mõttetuimad! Nii kui kuulutuse üles panin, läks hulluks ülepakkumiseks, rahvas helistas nii et mul telefon kärssas, ja muudkui moosis, et ma kallima hinnaga ära annaksin just neile. Mis mul üle jäi 😀

    Peale seda teen müügieelset turu-uuringut palju hoolikamalt, aga enamasti üritan siiski pigem kiirelt lahti saada, kui hullult tingida parema hinna nimel.

    1. Mul poleks taas südametunnistus lubanud rohkem küsida, ehkki seda massihüsteeriat oleks võinud vabalt veel veidike lüpsta. Vähemalt tean nüüd alati enne pakkuda, et äkki keegi tahab (vähemalt tasuta) mõne asja jalust ära vedada. 😀

Ütle sõna sekka