Minu varapirukas, ehk paotan kukrusuud

Minu surematute austajate tungival soovil (aka üks hea lugeja pani halastuskommentaari mu mis-te-ka-lugeda-tahate-ä postitusele 😀 ) kergitan loori oma varapiruka sektoritelt, ehk sellelt, milline likviidne vara mul on õnnestunud juba omale kokku tassida. Seda ei tasu segi ajada mu netoväärtuse jaotusega, sest netoväärtuses on õppelaen ka sees.

Pikka juttu ma ei tee, sest a) koolilõpustress, b) päikesepõletus ja c) kosmilises plaanis oleme me niikuinii kõik tähtsusetud (siin võib vist vaevarikas lõpuessee kirjutamise lõpustaadium rääkida praegu). Laotame aga piruka laiali (aprilli lõpu seisuga, sest mai lõpu excelis lustimine ootab alles ees):

Minu varapirukas (2)

Raha – kõik minu mustmiljon kontot ning rahakotis vedelev sularaha kokku. Päris suur osakaal, kui sedasi piruka kujul tõtt vaadata.

ETF – kogumiskontoga soetatud indeksfondid.

Ühisrahastus – viimane õnnetu saba Bondorat ning üks konkreetne projekt Estategurus. Ilmselgelt ma eriline fänn pole. Bondora saatis mulle muidugi just eriti reipa kirja, kuidas mul on 2,34 eurot seal jõude seismas, mille ma võiksin surematu rikkuse nimel taas turule laduda. Samas kui ise endasse ei usu, siis kes ikka seda tegema peaks. 😀

Aktsiad – seitset sorti dividendiaktsiad ja üks tavaline (kaks saia, üks piim, palun). Saario ilmselt diagnoosiks, et ma olen ebakindel (tegelt mulle lihtsalt meeldib neid šopata).

Kinnisvara – ostuhind miinus laenujääk. Ma ei näe ka mõtet hetkel mingit optimistlikumat arvestust kasutada, nt korrutada ostuhinda vahepealse kinnisvara hinnatõusuga.

Selline ta siis ongi. Iseenesest on hea sellist pilti ette saada, et hinnata, kuidas varade tasakaaluga lood on. Aktsiate osas mõlgutan ka Tallinna Sadama osas mõtteid, aga õnneks on sellega veel nädalake aega. Sellega seoses, kallid lugejad – kuidas teil mõtted liiguvad? 

Ütle sõna sekka